детска театрална и филмова студия

Пътят към театъра киното изпълнен с вдъхновение

Детска театрална школа
създадена от Димитър Еленов

Пътят към театъра киното изпълнен с вдъхновение

Децата, както и големите мечтаят за едно - да са някой. Затова и правят безобразия - да бъдат забелязани. Не им обръщат внимание и те казват "Ще те накарам да ми обърнеш внимание, защото искам да съм някой". Така се раждат големите престъпници. Или гениите, които правят великите открития. С един и същи мотив са - да направят нещо съществено.

Д. Еленов

ДЕФИСТО СТУДИЯ ®
детска театрална школа

СЦЕНАТА – ОТПРАВНА ТОЧКА

Като част от процеса на обогатяване, детската театрална школа „ДЕФИСТО“ произвежда напълно реализирани професионални продукции, които се изпълняват на сцените на театрите в България, а като част от професионалния път на своите възпитаници, „ДЕФИСТО“ ги подготвя за телевизионните студия, кино продукциите и голямата сцена. Процесът на сценичното представяне учи учениците на много безценни умения, които остават като фундамент за цял живот, като: подготовка, организация, изграждане и интегриране в екип, личностно израстване, подобрено запаметяване, разработване на стратегии, поставяне на цели и ангажираност, работа с връстници и възрастни за постигане на обща цел и много други силни страни.
Детската театрална школа „ДЕФИСТО“ има за цел да възнагради упоритата работа и ангажираност на нашите ученици с напълно реализирани продукции, за да разкрият децата най-доброто в себе си и в другите!

ОБРАЗОВАТЕЛНИЯТ КОМПОНЕНТ
Методът на Димитър Еленов е резултат от дългогодишния му професионален опит като актьор, режисьор и педагог. Методологията стъпва на най-големите учители в областта на актьорската професия – Станиславски, Страсбърг, Чехов, Вахтангов, Захава и др.Тези натрупани познания, проверени от дългогодишния му опит по театралните сцени, той превърна в своя система за обучение на деца-артисти.
Нашата театрална програма изгражда широк спектър от умения както на сцената, така и извън нея, което често помага на децата през целия им възрастен живот с всичко – от публично представяне до увереност в бизнеса, постоянство и дълбоко разбиране за сътрудничество, самоорганизация и крайни срокове.

РАБОТА И РЕЗУЛТАТИ 
През 2011 г. Художественият директор-основател, Димитър Еленов, стартира първата изцяло младежка театрална програма на „ДЕФИСТО“, разработена с изключителна ангажираност и натоварване, завършвайки с пълномащабни представления.

ОВАЦИИТЕ НА ПУБЛИКАТА
Достигнахме до стотици семейства като възпитаници, членове на фамилията, приятели, а вече и последователи, открили очарованието в седмото изкуство представено от деца.
Ние ви Благодарим!

ДЕТСКА ЛЮБОВ КЪМ СЕДМОТО ИЗКУСТВО
Проучванията показват, че оценяването на изкуствата помага за укрепване на връзките в живота на Общността. Ние се стремим да развием детската любов към театъра и да култивираме пламенни зрители за бъдещето! Стремим се да предадем органична, дълбока оценка на изкуствата и общността за децата както на сцената, така и извън нея.
СЛЪНЦЕТО ГРЕЕ ЕДНАКВО ЗА ВСИЧКИ
Помагаме на учениците си да преодолеят срамежливостта, да изградят здрави взаимоотношения, да поставят и постигнат цели, да изградят доверие в публичното говорене и много други житейски умения, които са интегрирани в нашите методи на преподаване.
Децата – артисти на детска театрална школа „ДЕФИСТО“

Детскa театрална школа - от мечтата до звездите

Смисълът на детската театрална школа „ДЕФИСТО“ е да разпознае даровити и изключителни деца и да разкрие във възможно най-ранна възраст уникалността им. „Талантливите хора имат нужда от специална защита от обкръжаващата ги посредственост, която много бързо се организира срещу тях, за да ги обезсмисли и унифицира!“. Това са думите на Димитър Еленов и основен негов мотив да създаде специфична среда и форма на обучение.

Детската театрална школа „ДЕФИСТО“ в София събира деца от всички сфери на живота.

Първоначално създадено през 2011 г. като школа за млади таланти, „ДЕФИСТО“ е посветено на предизвикателството, вдъхновението, образованието и забавлението на децата в долината на седмото изкуство чрез опита и  проницанието на своя създател –  режисьора и театрален педагог Димитър Еленов.

И днес театралната школа за актьорско майсторство  „ДЕФИСТО“ успешно дава бъдеще на талантливи деца на театралната и филмова сцена благодарение на изключителния метод на преподаване на самия Димитър Еленов и неговите собствени деца – Емануела Еленова и Михаил Еленов – млади и талантливи действащи актьори на родна територия и в чужбина.

Методът на Димитър Еленов бе заснет през есента на 2020г. от Емануела и Михаил.

През късната есен на 2020 година „ДЕФИСТО“ губи своя създател и стожер Димитър Еленов, оставяйки най-успешната школа за театрално и филмово изкуство за деца и юноши изцяло на своите най-близки възпитаници – децата му.

Никой не може да замени гения, който носи Димитър Еленов и школата ще продължи да подготвя млади таланти за пътя от мечтата до звездите с гордост и отговорност към звездата на своя Създател.

"Смисълът на студията ни е да разпознае даровити и изключителни деца и да разкрие във възможно най-ранна възраст уникалността им."

Д. Еленов
Scroll to Top